AFTER PITCH

[sc name=”add-title”]

FC-IT – Facilitating IT – is een IT-bedrijf, gericht op IT in de leisure-wereld. Als specialist in deze markt helpt het bedrijf hotels, vakantieparken en campings met werkelijk alles wat er op het gebied van IT nodig en mogelijk is. Dit is soms heel concreet, van het aanleggen van razendsnelle WiFi-netwerken of de beveiliging met camera’s tot het installeren van hardware, firewalls, switches en netwerken.

Naast deze werkzaamheden ontwikkelt FC-IT verschillende systemen, zoals Powerbi.Software. Power BI is een systeem van Microsoft, waarmee business intelligence inzichtelijk gemaakt wordt voor gebruikers. FC-IT heeft op basis van dit systeem hun eigen Powerbi.software gebouwd.

Met dit product, Powerbi.software, werkt FC-IT onder meer voor een van de grootste online reserveringssystemen in de leisure-wereld. Voor dit bedrijf wordt werkelijk alle data inzichtelijk gemaakt: op het gebied van management, maar ook dagelijkse bezigheden als receptie en schoonmaak worden via de software inzichtelijk gemaakt. Ook de betalingssystemen zijn gekoppeld en daarmee volledig inzichtelijk aan Power BI. Hotels kunnen deze modules gebruiken om real-time op de hoogte te blijven van alle data uit hun systemen.

FC-IT wordt steeds meer ingeschakeld door hotels om consultancy over de mogelijkheden te bieden. Daarnaast stijgt de vraag naar op maat gemaakte datamogelijkheden en rapporten sterk; steeds meer bedrijven zien de waarde van data. Samenwerking en synergie creëren zijn belangrijke thema’s voor het bedrijf. FC-IT werkt bijvoorbeeld intensief samen met onder meer Dutchen en IAAY, enkele van de andere drijvende krachten achter de Harlem Pitch.

Het bedrijf is ontstaan als een afsplitsing van Dutchen. De systemen die ontwikkeld werden samen met Dutchen, zijn ook erg interessant voor andere partners. Om deze kennis zoveel mogelijk te delen, is FC-IT partner geworden van verschillende andere leisure-gerelateerde bedrijven.

Als een van de eerste bedrijven uit de Harlem Pitch weten de oprichters als geen ander hoe waardevol de Pitch is. Mede dankzij de Pitch heeft FC-IT snel kunnen uitgroeien tot een belangrijke speler in de wereld van leisure-IT. Door gebruik te maken van het netwerk van Harlem Pitch heeft het bedrijf zelf in korte tijd ook een sterk netwerk weten op te bouwen, met belangrijke sparringpartners en prachtige klanten.

Meer cases

STAY
TUNED!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over HARLEM PITCH.